Direktlänk till inlägg 21 februari 2013

Övningen i tisdags

Av b4 - 21 februari 2013 20:04

Under övningen i tisdags så delade vi in projektgruppen i två undergrupper och tog fram två separata designförslag, en mer konventionell design och ett (lite) mer nytänkande och "galet" alternativ. Resultatet av detta presenteras nedan.


Design #1

   

(Tyvärr så har den första skissen ändrats lite grann mellan övningen och det att fotots tog, men dessa ändringar är väldigt marginella.)


Startsidan för denna design är delad i två delar, en "Dela"/"Lägg till" och en "Sök". Den första delen används för att bidra med en ny post till databasen, medan den andra (som är expanderad när man först startar appen) används för att söka bland existerande poster. Genom att klicka på ena rubriken så expanderar dess skärm medan den andra krymper ihop till en rubrik. Bidragsfunktionaliteten är placerad direkt i startskärmen eftersom den ansågs så pass separat från sökfunktionen att man inte från "hitta plats"-delen behöver kunna ta sig direkt dit (det är antagligen inte medan man söker upp en plats som man vill bidra med en ny plats).


Sökskärmen (startsidan med sökdelen expanderad) innehåller möjlighet till fritextsök (bland titlar såväl som taggar) eller sökning genom att klicka på en tagg i det moln av taggar som finns under sökfältet. På en statisk position i taggmolnet (längst ner?) så finns en länk till "specialtaggen" för bokmärkta platser.


Sökresultatet presenteras i två skärmsorter: dels i listform och dels i kartform. Genom att växla till lista så kan man se korta beskrivningar och thumbnails av foton av de olika platserna, och i kartvyn så får man geografisk kontext till var platserna ligger (i förhållande till staden, till varandra och till ens nuvarande position).


I skärmen för en enskild post så presenteras informationen som är knuten till den, tillsammans med möjlighet att rösta upp/ner, anmäla post för missbruk samt redigera taggar. Dessa funktioner kräver dock inloggning (om man inte är inloggad och försöker göra något av de så får man upp en popup med begäran att logga in).

Delningsskärmen (startsidan med dela-delen expanderad) används för att lägga till en ny post, bestående av foto, titel, beskrivning/kommentar samt taggar.


Över lag så kan det om denna design sägas att vi valt att slopa en hel del communityrelaterade funktionalitet, och istället fokusera mer på bara posterna.


Design #2

     


Den andra designen har många likheter men också många skillnader jämfört med den första. På startskärmen finns möjlighet att se populära platser och taggar samt att få en lista över platser som man bidragit med. Vidare så har flikraden högst upp fått ett alternativ "Jag"/"Mina sidor" som styr allt rörande den inloggade användarens konto.


Skärmen för enskild post har fått fältet under fotot indelat i två flikar--beskrivning och kommentarer. Taggar har flyttats till under beskrivningen istället för till höger. Andra större skillnader är möljigheten att visa ytterligare information på kartan (bokmärken, ens egna bidrag), och att sökresultatsidan ser lite annorlunda ut.


När man lägger till en ny post så krävs att man först tar ett foto av platsen genom att kamera-appen helt enkelt startas så fort man klickar på "lägg till"-knappen. Efter att man tagit ett foto så får man möjlighet att fylla i titel och beskrivning samt att lägga till taggar. Vid tagginmatning så får man under inmatning upp förslag på matchande existerande taggar, men kan även lägga till taggar som inte redan finns.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av b4 - 3 april 2013 13:14

   Jag vill börja denna utvärdering med kritik eftersom det är psykologiskt tilltalande att börja med det negativa för att sedan gå över till något positivt och lämna läsaren med en naggande god sötma i sinnet snarare än tvärtom. Eftersom detta dessu...

Av b4 - 2 april 2013 23:22

Under övningen fick vi titta på Grupp 3:s projekt. De har designat en mobilapplikation liknande vår, som ska ge förslag på platser som turister kan besöka under deras tid i Stockholm. Det är värt att notera att gruppen hade redan vid utvärderingstill...

Av b4 - 31 mars 2013 19:45

Nu har utvecklingsuppgiften nått sitt slut och vi har redovisat vår produkt för klassen. Om vi hade varit ute i arbetslivet kanske detta blott hade varit en startpunkt för en ny process och nya försök att hitta förbättringar inför nästa genomgång, me...

Av b4 - 25 mars 2013 12:08


  Här har vi Benjamin!

Av b4 - 18 mars 2013 10:25

I fredags träffades vi för att göra klart det sista på prototypen. Det visade sig att vi överskattat mängden tillgängligt utrymme på en mobilskärm, och vårt gränssnitt var definitivt för komplext för att få plats på skärmens yta på ett sätt som är fu...

Skapa flashcards