Direktlänk till inlägg 1 mars 2013

Alternativ design

Av b4 - 1 mars 2013 22:01

Då vi efter många heta diskussioner på måndagen kom fram till en design så hade vi inte så stor lust att allihopa fixa ytterligare en design. Då jag (John) inte hade så många idéer så kom vi fram till att jag skulle hitta på en egen design som ytterligare förslag och diskussionsunderlag. Kom till slut fram till denna design:


 

Lite om designen:


Listvyn är den första vyn man kommer till i programmet, dvs man behöver inte klicka på någon meny för att få första förslagen på turistmål. Frågan är då vad som visas när man börjar. Jag hade tänkt mig någon i stil med "de mest populära resmålen", dvs de som har fått flest poäng av de andra användarna. Tanken med det är att användarna direkt ska få se massvis med roliga förslag utan att gå via menyer och annat, själva innehållet står i fokus.


För att specificera vad man vill ha lite tydligare går man istället till en undermeny och kan välja olika alternativ där, egna sökningar, visa sparade bokmärken, etc. När man väljer något urval kommer man tillbaka till den vyn man var i, fast med de önskade resultaten.


Annars är designen väldigt likartade, med listvyer och kartvyer, detaljvyer över specifika resmål, där man kan läsa beskrivningen, titta på foton och skriva kommentarer.


När man klickar på listvyn kommer man direkt till beskrivningen av sevärdheten, till skillnad från det första förslaget, men i sevärdhetsvyn finns alternativet att visa på kartan.


Kartvyn är helt enkelt samma sevärdheter som har valts ut i listvyn, fast utritad som prickar på en karta. Klickar man på en prick visas en bubbla vid pricken som innehåller ungefär samma information som elementen i listvyn, och man kan naturligtvis klicka sig fram till sevärdhetsvyn genom att klicka på bubblan.






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av b4 - 3 april 2013 13:14

   Jag vill börja denna utvärdering med kritik eftersom det är psykologiskt tilltalande att börja med det negativa för att sedan gå över till något positivt och lämna läsaren med en naggande god sötma i sinnet snarare än tvärtom. Eftersom detta dessu...

Av b4 - 2 april 2013 23:22

Under övningen fick vi titta på Grupp 3:s projekt. De har designat en mobilapplikation liknande vår, som ska ge förslag på platser som turister kan besöka under deras tid i Stockholm. Det är värt att notera att gruppen hade redan vid utvärderingstill...

Av b4 - 31 mars 2013 19:45

Nu har utvecklingsuppgiften nått sitt slut och vi har redovisat vår produkt för klassen. Om vi hade varit ute i arbetslivet kanske detta blott hade varit en startpunkt för en ny process och nya försök att hitta förbättringar inför nästa genomgång, me...

Av b4 - 25 mars 2013 12:08


  Här har vi Benjamin!

Av b4 - 18 mars 2013 10:25

I fredags träffades vi för att göra klart det sista på prototypen. Det visade sig att vi överskattat mängden tillgängligt utrymme på en mobilskärm, och vårt gränssnitt var definitivt för komplext för att få plats på skärmens yta på ett sätt som är fu...

Ovido - Quiz & Flashcards