Direktlänk till inlägg 17 februari 2013

Mattias studier

Av b4 - 17 februari 2013 13:45

Jag undersökte hemsidan www.visitstockholm.com


Egen analys
Startsidan innehåller lite för mycket information med bland annat två sökfält, editor's tips, topplista och reklam. Det primära sökfältet smälter in bra med resten av sidans blåa och vita färger medan hotelbokningens röda färg sticker ut.
Aktiviteter och ställen har oftast en karta som visar var de ligger men ibland saknas det. Det finns mer än 350 aktiviteter men knappt 70 resturanger och snabbmatställen, pizzerior och andra mindre matställen finns inte med.

Think aloud
Uppgift 1: Hitta ett zoo i Stockholm
Uppgift 2: Hitta en restaurang i närheten

Försökpersonen ser sökfunktionen och funderar ett tag på vilken kategori zoo räknas in som. Sökningen "zoo" ger bara ett resultat, Skansen, och första uppgiften är avklarad.

Försökspersonen observerar att sidan om Skansen har en karta och sparar sidan i en tabb innan han går tillbaka till startsidan. På startsidan söker han efter resturanger men söktermen "near skansen" ger inga träffar men det andra försöket med söktermen "skansen" ger en träff, Sollidens restaurang. Den andra och sista uppgiften är avklarad men försökspersonen påpekar att det var tur att Skansen hade en egen resturang.

Utan att vara helt nöjd med resultatet av sista uppgiften letade han efter en överblicklig karta på Stockholms resturanger men lyckades inte hitta någon efter att snabbt ha klicka runt på sidan.

Slutsats
I think aloud lyckades användaren snabbt lösa båda uppgifterna men eftersom sökningarna gav så få resultat finns det inga valmöjligheter förutom att välja en helt annan aktivitet. Det verkar också svårt att använda sidan för att planera mer än en sak eller hitta nästa sak att göra.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av b4 - 3 april 2013 13:14

   Jag vill börja denna utvärdering med kritik eftersom det är psykologiskt tilltalande att börja med det negativa för att sedan gå över till något positivt och lämna läsaren med en naggande god sötma i sinnet snarare än tvärtom. Eftersom detta dessu...

Av b4 - 2 april 2013 23:22

Under övningen fick vi titta på Grupp 3:s projekt. De har designat en mobilapplikation liknande vår, som ska ge förslag på platser som turister kan besöka under deras tid i Stockholm. Det är värt att notera att gruppen hade redan vid utvärderingstill...

Av b4 - 31 mars 2013 19:45

Nu har utvecklingsuppgiften nått sitt slut och vi har redovisat vår produkt för klassen. Om vi hade varit ute i arbetslivet kanske detta blott hade varit en startpunkt för en ny process och nya försök att hitta förbättringar inför nästa genomgång, me...

Av b4 - 25 mars 2013 12:08


  Här har vi Benjamin!

Av b4 - 18 mars 2013 10:25

I fredags träffades vi för att göra klart det sista på prototypen. Det visade sig att vi överskattat mängden tillgängligt utrymme på en mobilskärm, och vårt gränssnitt var definitivt för komplext för att få plats på skärmens yta på ett sätt som är fu...

Ovido - Quiz & Flashcards